De kracht van PIR-Isolatie

Isoleren is de meest praktische en kosteneffectieve manier om zowel oude als nieuwe gebouwen energiezuiniger te maken. Door gebouwen in de zomer koeler en in de winter warmer te houden worden aanzienlijke kosten bespaard op koel- en verwarmingskosten. Goede thermische isolatie is een van de kernvereisten voor zogenoemde passiefgebouwen. Dit bouwconcept heeft als doel de algehele ecologische voetafdruk van een gebouw te reduceren.

Van alle isolatieproducten op de markt zijn niet buigzaam polyisocyanuraat (PIR)-platen het meest efficiënt wat betreft thermische prestaties per millimeter. Dit betekent dat de slanke en lichte PIR-platen even goed isoleren als andere dikkere en zwaardere isolatieproducten. PIR-platen hebben een kern van polyisocyanuraatschuim met een gesloten celstructuur en zijn aan beide zijden gelamineerd met een facer.
 

DUN EN KRACHTIG

PIR biedt met een dunnere plaat dezelfde isolatiewaarde als andere isolatiematerialen. Dit zorgt voor meer leef- en werkruimte in het gebouw.

OPTIMALE WARMTE- EN KOUDEBESCHERMING

PIR-isolatie biedt optimale prestaties voor alle verwarmings- en koelingsvereisten. De PIR-platen zorgen voor maximaal comfort in uw woon- of werkomgeving door een gezonde en stabiele binnentemperatuur te creëren. De PIR-platen zijn daarom een ideale keuze voor verschillende klimaten.

LEVENSDUUR

PIR-isolatie heeft een hoge druksterkte en gesloten celstructuur. De thermische eigenschappen blijven hierdoor langdurig werkzaam, wat deze vorm van isolatie tot een duurzame keuze maakt. Bij juiste installatie gaat de isolatie de gehele levensduur van het gebouw mee.

GEMAKKELIJK TE HANTEREN EN INSTALLEREN

PIR-isolatieplaten zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk in verschillende formaten worden gesneden. De platen zijn veilig te hanteren en bevatten geen irriterende, losse vezels. Het is daarom niet nodig om extra bescherming zoals een gezichtsmasker te dragen tijdens de installatie.

DUURZAAM EN MILIEUVRIENDELIJK

De productie van PIR-isolatieplaten kost minder energie dan de productie van andere isolatiematerialen. Daarnaast zijn de platen ook lichter van gewicht en gerecycleerdefficiënter. De prestaties zijn consistent en verminderen niet na verloop van tijd. De platen kunnen worden gerecycleerd als ze aan vervanging toe zijn.

GOEDE BRANDVEILIGHEID

PIR-isolatieplaten smeulen, smelten of druipen niet en werken brandvertragend.